Antenn magasins blogg

Studiebesök hos en fotograf.

Kategori: Allmänt

I tisdags var några av redaktionens fotografer på studiebesök hos fotografen Daniel Blom. Han hade precis fått ett fotouppdrag som går ut på att ta abstrakta naturbilder till ett vårdbolag här i Stockholm. Som "shootout" föreslog redaktionen Tyresta nationalpark som ligger ett stenkast utanför Stockholm city och är en ca 2000 hektar stor urskog, där vi mötte upp honom. Daniel visade hur uppdraget såg ut samt hur det går till att jobba som fotograf. Tillsammans promenerade vi in i den djupa, vildvuxna urskogen. Då och då stannade Daniel upp och plåtade motiv som kunde fungera till just det här jobbet, och även vi i redaktionen passade på att ta en massa vackra naturbilder, varav några kommer publiceras i nästa nummer av Antenn Magasin.
 
Under tiden vi promenerade i det vackra vädret berättade Daniel om foto i allmänhet och om hur det är att jobba som fotograf i synnerhet. Redaktionen fick svar på frågor om allt mellan "ljus-bouncers" till makro-foto och även om hur det går till att få olika fotouppdrag.
 
Här visar Daniel hur det kan gå till när man tar "makro-bilder".
 
Allt som allt var det en varm, rolig och informativ försommardag i det enormt vackra Tyresta Nationalpark. Och vi vill tacka Daniel med tre starka hej för att vi fick följa med honom på ett riktigt fotojobb.
 
//Redaktionen
 
 
 
 
 
 

Nytt nummer och ny konst!

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Det var ett tag sedan vi uppdaterade bloggen. Vi är nu igång med att producera fjärde numret av Antenn magasin, som beräknas komma ut i slutet av juni. Det kommer bland annat att innehålla en intervju med Stöd & Resurs VD Claes Andersson, reflektioner kring arbetet med vår egen Astroteater, tankar kring den stundande sommaren samt illustrationer, foto och noveller. Håll utkik på vår hemsida!
 
Idag har vi dessutom publicerat ännu några alster av vår produktive mangatecknare med mera Marcus Krueger. Här kan du se sviten Fortuneshipping.
 
Mycket nöje!
 
MVH
//Redaktionen